Sådan kommer du tilbage til arbejdsmarkedet

Sponsoreret indlæg

Det er psykisk hårdt at være ude fra arbejdsmarkedet, og derfor har fleksordningen også været en kæmpe succes. For den har gjort, at mange er vendt tilbage til arbejdsmarkedet på nedsat tid, hvorefter de senere hen har fået et arbejde.

 

Der er meget psykisk arbejde i at komme tilbage til arbejdsmarkedet, men samtidig er der også en stor fordel ved at lære nye egenskaber. Det kan f.eks. være at tage Windows kurser. Det vil gøre dig mere attraktiv for arbejdsgivere.

 

Arbejd med dig selv

 

For at få et arbejde skal du også begynde at fokusere mere på, hvad der gik galt, da du mistede dit arbejde. Det kan have været en dårlig chef, men det kan også være, at du fik stress, fordi du havde svært ved at håndtere for mange arbejdsopgiver.

 

Uanset hvad grunden er, så er det helt sikkert sket for andre før dig. Meget tyder på, at stress nogle gange kan komme af overtænkning, fordi du har svært ved ikke at tænke i et negativt mønster.

 

Her er det vigtigt, at du lærer, hvordan du slipper af med disse tanker, så du igen kan begynde at fokusere på dig selv. For nogle hjælper meditation, da det gør ud på, at du ikke fokusere på alle de tanker, som du har inde i hovedet. Udover meditation vil det være en god idé at gå til psykolog, da de kan hjælpe dig med, hvor tankerne kommer fra, og hvordan du slipper for dem.

 

Uddannelse er vigtigt

 

I starten af artiklen skrev jeg, at uddannelse hjælper, da det gør dig mere attraktivt for en kommende arbejdsmarkedet. Her skal du vælge at fokusere på nogle uddannelser, som giver mening for arbejdsgiver.

 

Der er intet galt med at vælge kurser inden for noget, som du finder interessant. Men du skal huske på, om det også har en værdi for andre end dig selv. Uddannelse er kun brugbart for en virksomhed, hvis du kan løse en opgave for dem, som de ellers ikke ville kunne løse.

 

Du kan så godt tage uddannelser, som hjælper dig mentalt, men du er bedst stillet, hvis du tager begge typer kurser. For du skal huske på, at en virksomhed også får andre ansøgere, så selvom det er godt for dig, at du har styr på det mentale, så vælger de nok en medarbejder ud fra kompetencer.

 

Pas på dig selv

 

Fleksjob er en god mulighed for at komme tilbage til arbejdsmarkedet, fordi du får lov at starte i dit eget tempo. Hvis du har været udenfor arbejdsmarkedet i længere tid, så kan det være mentalt hårdt at starte med 37 timer. Her bør du overveje fleksjob, selvom du bliver tilbudt 37 timer.

 

I sidste ende vil en virksomhed hellere have, at du starter stille og roligt, fremfor at de skal undvære dig efter 3 måneder, fordi du går med stress. Derfor er det også ok, at du siger fra overfor en virksomhed, hvis du synes, at de behandler dig dårligt.