Indretning af dit kontor  

På et kontor er det vigtigt, at du føler, der er en god stemning. Du skal kunne sidde der og koncentrere dig og fordybe dig i lang tid ad gangen. Derfor er det vigtigt med et rum, der er rart at sidde i, men som samtidig har flere praktiske funktioner.

Gem dine ting væk

Hvis du også er en af dem, som har det sådan, at det er svært at arbejde i rodet omgivelser, så sørg for at have flere løsninger på dit kontor, hvor du kan gemme dine ting væk. Hav f.eks. et lyst højskab til at stå i hjørnet, hvor du kan gemme alt rod væk, når du ikke bruger det. Du kan også have et skuffesystem i siden af dit skrivebord, så du nemt kan hive tingene frem og tilbage fra bordet.

Luk naturligt lys ind

Når du skal sidde og arbejde i flere timer, er det vigtigt, at der er den rette belysning. Det er ikke rart at sidde i et helt mørkt rum, når du skal arbejde. Sørg i stedet for at lukke alt det naturlige lys ind, du kan. Har du mange ting stående i vindueskarmen, så sæt dem et andet sted, så lyset bedre kan komme ind.

Skab noget hygge

Et kontor må gerne være hyggeligt at træde ind i. Der må stadigvæk gerne være klare og rene linjer, så det er overskueligt at sidde og arbejde, men lidt hyggelig stemning gør ingenting. Udover dit skrivebord, kan du lave et lille hjørne, hvor det er muligt lige at læne sig tilbage, hvis du skal have en pause. Det kunne f.eks. være en lille 2-personers sofa med nogle puder i fine farver og en enkel gulvlampe ved siden af. Du kan også lægge et rundt gulvtæppe i midten af rummet, der også vil være med til at skabe en rar stemning.

Praktiske detaljer

På et kontor er det selvfølgelig også vigtigt med nogle praktiske detaljer, der gør, at din arbejdsgang bliver nemmere. Hvis du vil undgå, at alle dine papirer flyder rundt og forsvinder, så lav et system til dem. Hav en hylde, hvor du sætter mapper med alle dine papirer på. Hvis du gerne vil have muligheden for at læse noget på papir i stedet for på computer en gang imellem, så invester i en printer til dit kontor. Find desuden billige blækpatroner her.